Snimak stravičnog stradanja bicikliste u Zenici!


Prvo sa portala 24sata.hr 2. septembar 2010. god.

http://www.24sata.hr/news/zena-pregazila-biciklista-nitko-mu-nije-zelio-pomoci/189108/

Dopisano danas!

Prenio takođe i DNEVNI AVAZ 03. septembra 2010. god.

Saobraćajnu nesreću koja se prekjučer dogodila na raskrsnici u Zenici snimile su nadzorne kamere, do čijih snimaka smo jučer uspjeli doći. Kako smo već pisali, “audi” švicarskih registarskih oznaka udario je biciklistu, odbacio ga na samu raskrsnicu, a potom u sumanutoj vožnji preko travnjaka, pješačke staze i korita Babine rijeke završio u grmlju gotovo pola kilometra dalje.

Sukob s policajcima

U MUP-u ZDK jučer nam je zvanično potvrđeno da je istražnim radnjama utvrđeno da je “audijem” upravljala Adisa Gačić (30) iz Klopča kod Zenice. Za nju je Tužilaštvo ZDK zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora.

Zabuna oko privođenja njenog oca Ćazima, kako saznajemo, nastala je u trenucima nesreće, kada je na mjestu zaustavljanja “audija” jedan muškarac došao u verbalni, a onda i fizički sukob sa policajcima koji su osiguravali mjesto udesa i vozilo Gačić.

U jednom trenutku muškarac je odbacio pištolj te počeo bježati. Naknadno je uhapšen Haris Čičak, za kojeg je ustanovljeno da nema dozvolu za pištolj.

Nehumani vozači

 Cijela pometnja, uzrokovana blokadom saobraćaja, opisom muškarca u bijegu, te njegov bijeg u pravcu mjesta gdje stanuju Gačići, navela je policiju na sumnju da se radi o Adisinom ocu Ćazimu, koji je potom lišen slobode. Istraga je pokazala da on nije bio u automobilu, pa je pušten.

Prema ustupljenim snimcima, Gačić je suludu vožnju započela još u Radakovu, gdje je pretekla dvije grupe vozila te na suprotnoj traci “pokupila” nesretnog biciklistu. Posebno zabrinjava činjenica da su vozila mjesto nesreće i tijelo mrtvog bicikliste zaobilazila, ne zaustavljajući se kao da se ništa nije desilo.

Liječila se od psihičkih problema

U policiji jučer nisu sa sigurnošću mogli reći da li Gačić uopće posjeduje vozačku dozvolu, jer su i ti podaci provjeravani. Ono što je sigurno jeste da se godinama liječila od psihičkih problema, te da je uzela ključeve očevog automobila u Klopču, gdje žive, te krenula u ubilački pohod. Jučer ju je saslušala tužiteljica Vesna Bjelošević, ali više detalja nije poznato. Potvrđeno je da je ovavljena obdukcija tijela nastradalog bicikliste, te da za sada nije poznat njegov identitet.

4 mišljenja za “Snimak stravičnog stradanja bicikliste u Zenici!

 1. edinameskovic

  Vidim da su brzo skinuli direktan link sa youtube. Biva, prepopasno za naše živce.
  Otkinuti nogu čovjeku užas je. Tolika brzina na neprimjerenom mjestu, gomila osoba za volanom sa psihičkim smetnjama, drogiranih, alkoholisanih.
  Moraju se poduzeti drastičnije mjere…. Ama džabe komentarišem. Imam osjećaj da će situacija biti sve gora i gora kako koja godina ide!

 2. taboovoice Autor članka

  O.K.
  Ispravljeno.
  Desi se to kad kopiram tuđe vijesti ili kad pokušavam postu da dam termin unaprijed sa zadanim datumom objavljivanja!.
  Hvala na opasci! 😀

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s