Porođajne muke BOSNARIJE – zajednice


😀

Bojažljivo, stidljivo ali smo ipak pokrenuli stvari sa mrtve tačke!

Skupilo se nas nekolicina entuzijasta i forumaša sa “novinarskim” sklonostima te blogerskih mahera i napravismo mali news-portal sa temama uglavnom vezanim uz Bosnu i Hercegovinu, dragu nam domovinu. Znam da je sve ovo još u povojima. Neka ide dokle može a ako ne može, nikakvo čudo! Toliko je portala napravljeno pa za par dana ili mjeseci, oboreno. Što zbog neaktivnosti, što zbog neisplativosti, neprofesionalnosti, neažuriranja bitnog, što zbog gubitka elana!

E baš taj radni elan me čudi na BOSNARIJAMA! Svi su spremni za saradnju ali mnogi ne poznaju tajne pojedinih CMS-ova! Tu i jeste problem. Npr, neki su naučili blogati ali ne i ubacivati vijesti na ovakav portal rađen u Joomla CMS-u  iako je to veoma slično. Prošli put nam je jedan moderator obrisao pola vijesti za par minuta. Da li namjerno ili ne. Pitanje je sad… Ne krivim nečije neznanje ali krivim neprofesionalnost.

Doduše, mi i nismo profesionalci ali tome stremimo. Pravopisno, jezički, semantički, kako god već hoćete, svi tekstovi moraju proći cenzuru. U eter ide samo probrano a ne masa vijesti bez veze tek toliko da se popuni portal!

ZAŠTO I VI NE BI BILI NAŠ DOPISNIK? ZAŠTO NE ČLAN FORUMA ILI ČAK NJEGOV MODERATOR? OVO JE JAVNI POZIV! SAD JE SVE DO VAS. NA VAMA JE ODLUKA. OKUŠAJTE SE KAO NOVINAR, KAO FORUM-MODERATOR, POKAŽITE SVOJE ZNANJE I UMIJEĆE. REKLAMIRAJTE SVOJ BLOG KOD NAS! ZAŠTO NE?! BESPLATNO JE…

Srdačan pozdrav od @ team-a bosnarije.com.ba portala!

5 mišljenja za “Porođajne muke BOSNARIJE – zajednice

 1. edinameskovic

  Heh. 😀 Vidim da si me stavio u @-team! Baš ti hvala. Nadam se da ću opravdati dato mi povjerenje! Nego, bolan, bolja sam ti ja na vodi nego sa pisanjem. Nadam se da ću makar biti aktivna na forumu a i u toj ribarskoj kolumni što je najavljuješ!
  Živi bili pa vidjeli.
  Sabura malo. Ne obaraj/te ovaj portal bezveze ako ne bude išlo prvih dana ili mjeseci. Polako ba. Još ste nekoliko puta pokušavali. Ne znam zašto ste ga obarali?! Taman mi se nešto svidi a vas dvojica to oborite!
  Hmm…
  BISTRO*

 2. edinameskovic

  Ipak ti hvala što si me uvrstio. Iako je portal tek na početku i vidim da uvijek ima makar desetak ljudi na njemu. Tim bolja i moja promocija bloga!
  Znači, ipak sve fercera, kotrlja se a to je baš pravo dobro!
  Hvala još jednom!
  Dinče*

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s