Refik Ahmedinović dobro uči “posao” od Tasima Kučevića! Aferim!


Refik Ahmedinović, SDP-ov poslanik u Skupštini TK,  prekjučer je kod zgrade Cipelići (Tuzla) ošamario svoju stranačku kolegicu Suadu Mujčinović! refkooo

Ovom događaju svjedočilo je nekoliko građana. Slučaj je najprije KO SDP-a, a zatim  i policiji, prijavila sama Suada Mujčinović.

Nakon uzimanja izjava slučaj je predat na dalje postupanje kantonalnoj tužiteljici Jasminki Djedović.

Još se ne znaju razlozi ovog fizičkog napada u posljednje vrijeme veoma osionog Ahmedinovića. Navodno je nakon njegovog nasrtaja na novinarku RTV Slona Editu Muharemagić, krajem marta ove godine,  Mujčinovićeva bila među onima koji su tražili Ahmedinovićevu odgovornost za incident.

O napadu na Muharemagićevu već sam pisao u prijašnjim postovima!

U Kantonalnom odboru SDP-a Tuzla potvrdili su napad člana Antikorupcijske komisije Skupštine TK Ahmedinovića na Suadu Mujčinović ali nisu mogli precizirati hoće li se i kada ovaj slučaj naći na dnevnom redu stranačke rasprave.

Idemo dalje…

REAKCIJE SA DRUGIH PORTALA  (23.06.2009. god.)

SDP najoštrije osuđuje fizički napad Refika Ahmedinovića!

SDP BiH najoštrije osuđuje fizički napad Refika Ahmedinovića, poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona i člana Glavnog odbora SDP BiH, na Suadu Mujčinović, poslanicu SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona i potpredsjednicu KO SDP BiH Tuzla.

“Svaki fizički napad bilo koje vrste na bilo koga je nedopustiv za SDP bez obzira o kome se radilo. Svi oni koji misle da je nasilje argument i upotrebljavaju ga, ne mogu imati svoje mjesto u SDP-u, niti ga bilo gdje mogu predstavljati”, navode iz SDP-a BiH, te dodaju:

“Predsjedništvo SDP i Glavni odbor će detaljno razmotriti ovaj slučaj i preduzeti sve neophodne mjere i sankcije, kako se ova ili slična situacija nikada više ne bi ponovila”.

Idemo dalje…

Kantonalni odbor SDP-a Tuzla danas je na press konferenciji osudio ponašanje Refika Ahmedinovića, člana Glavnog odbora SDP-a i poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona prema stranačkoj koleginici Suadi Mujčinović. Zbog jučerašnjeg napada na Suadu Mujčinović predsjedništvo KO SDP-a je odlučilo da od glavnog odbora SDP BiH zatraži isključenje Refika Ahmedinovića iz stranke. Refik Ahmedinović jučer je u Tuzli fizički napao Suadu Mujčinović, potpredsjednicu Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla. Policajci su registrovali incident. Suada Mujčinović je izjavila da ju je Refik Ahmedinović ošamario, dok on tvrdi da je nije ošamario već odgurnuo, jer ga je provocirala i namjerno napravila scenu.
Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Tomo Vidović na press konferenciji je rekao da je ovakvo ponašanje nedopustivo, nije u skladu sa stranačkom politikom i da nasilnika treba isključiti iz SDP-a. To će tražiti od Glavnog odbora SDP BiH. Kako je rečeno, oni su  i ranije imali nesuglasice i probleme u komunikaciji ali ovo je predstavljalo atak na dostojansvo ličnosti i narušavanje ugleda SDP-a. Refik Ahmedinović je rekao da je to zavjera i da će uskoro razotkriti kriminalne radnje unutar te stranke.

 

                                                      * * * *

 Sa vanredne sjednice Predsjedništva KO SDP BiH Tuzla upućeno je saopštenje za javnost koje u cijelosti prenosimo:
Pored višemjesečnog kontinuiranog djelovanja i raznih donesenih zaključaka Predsjedništva i Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, po pitanju negativnog djelovanja Refika Ahmedinovića, poslanika SDP BiH u Skupštini TK i poziva istom da prestane sa narušavanjem reputacije drugih poslanika SDP BiH, te da se stara da njihov ugled unapređuje konstruktivnom podrškom u skladu sa odredbama Uputstva o djelovanju vijećnika/zastupnika SDP BiH u zakonodavnim organima vlasti, da svojim djelovanjem doprinosi izgradnji pozitivne i drugarske atmosfere unutar Kluba poslanika i da u komunikaciji sa medijima u narednom periodu izbjegava incidentne situacije i za njega i za SDP BiH u cjelini (zaključci iz aprila 2009. godine), nisu urodile plodom.

Naime, najnoviji incident koji se dogodio 22.06.2009. godine gdje je Refik Ahmedinović fizički nasrnuo na Suadu Mujčinović, jasno govori da isti nema namjeru prestati sa izazivanjem incidentnih situacija, što je nespojivo sa ugledom izabranih zvaničnika SDP BiH u organe vlasti.
Zbog toga je Predsjedništvo KO SDP BiH Tuzla promptno djelovalo i na Vanrednoj sjednici razmatralo situaciju u kojoj se sve navedeno dogodilo i u povodu toga zauzelo, sljedeće:

STAVOVE

1. Predsjedništvo KO SDP BiH Tuzla osuđuje čin nasilničkog ponašanja Refika Ahmedinovića (poslanika u Skupštini TK i člana Glavnog odbora SDP BiH), fizičkim napadom na Suadu Mujčinović (poslanika/cu SDP BiH u Skupštini TK i potpredsjednika KO SDP BiH Tuzla), kao atak na dostojanstvo ličnosti i nedopustivo ponašanje na javnom mjestu.
2. SDP BiH podstiče kritičko mišljenje svojih članova i otvoren argumentovan dijalog o različitim pitanjima javnog političkog djelovanja, pri čemu razlika u stavovima ne može i ne smije biti razlog za sukobe između članova SDP BiH.
3. Predsjedništvo KO SDP BiH Tuzla traži od Glavnog odbora SDP BiH da u skladu sa Statutom SDP BiH sankcioniše nedopustivo i nestatutarno ponašanje Refika Ahmedinovića u opisanom incidentu, kojim je narušio ugled SDP BiH, i istog isključi iz Glavnog odbora SDP BiH i iz članstava u SDP BiH.

PREDSJEDNIK KO SDP BiH TUZLA
Mr. Sc. Tomo Vidović

                                                               * * * *

Reakcija novinarke RTV-SLON Edite Muharemagić od 24.06.2009. god. (iste one novinarke koju je Ahmedinović napao u službenim prostorijama RTV-SLON)!

Nakon incidenta koji se dogodio kada je Refik Ahmedinović, poslanik SDP-a u ostavci, fizički napao stranačku kolegicu Suadu Mujčinović, KO ove stranke izričito je zatražio njegovu smjenu. Očigledno pogođen time, Ahmedinović je iznio čitav niz optužbi na stranačke kolege. Da se na poziciji predsjednika Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine TK nalazi čovjek koji je spreman prikriti pojedine navodno nemoralne stvari, ukoliko mu to odgovara, najbolje pokazuje činjenica da je, nakon što je SDP tražio njegovu smjenu, ovaj poslanik baš sada uputio čitav niz optužbi na stranačke kolege. Postavlja se pitanje koje još stvari zna samo o njima šuti zato što je s pojedincima u dobrim odnosima. Najviše optužbi izneseno je na račun stranačkog kolege Denisa Bećirovića. Naprije je istakao da je Bećirović od 2006. godine izgubio tri izbora i da su mu zbog toga upućivane kritike, zatim da je isti brisao njegove profesorske titule te da na čelu sa takvima kao što je on SDP ide stranputicom. Denis Bećirović podržava odluke SDP-a kada je u pitanju smjena Ahmedinovića te ne želi komentirati navode konfliktne osobe kojoj, kako kaže, smetaju i novinari i stranačke kolege. Optužbi nije pošteđena ni Suada Mujčinović koju je Ahmedinović fizički napao. Iako je bilo riječi da je povukla prijavu i da ga neće krivično teretiti, potvrdila nam je u telefonskom razgovoru da prijava stoji i da će je ponovo aktivirati ukoliko je Ahmedinović bude uznemiravao. Istakla je da je posebno ponosna na to što ima dobre stranačke kolege koje su je zaštitile i veliku podršku porodice. Ahmedinović je optužbe uputio i onima sa kojima je godinama sjedio u skupštinskim klupama posebno napominjući Ramiza Zahirovića i Seada Čauševića zbog korištenja tzv. naknada za odvojeni život u iznosu, kako tvrdi, od 1300 KM mjesečno. Zahirović i Čaušević nekoliko puta su pokušali objasniti Ahmedinoviću da se njihov angažman nalazi i u Sarajevu i u Tuzli u njihovoj izbornoj jedinici te da pripreme za sjednicu podrazumijevaju i terene, a osim toga kao čelnici SDP-a dužni su obilaziti i druge kantonalne i općinske organizacije. Osim toga, ističu da se naknada umjesto 1300 KM, kako tvrdi Ahmedinović, kreće do 370 KM. Kako je najavio, Ahmedinović će i dalje voditi borbu za dokazivanje svojih tvrdnji istih onih na koje je bacio sjenu svojim incidentnim postupcima i napadima. Pitamo se? Hoće li SDP konačno isplivati iz srama koje im je Ahmedinović nanio te da li će ovaj čovjek prestati, na sebi svojstven način, obračunavati se sa neistomišljenicima i fizičkom silom nametati svoje.

I konačno!

Ahmedinović sam dao ostavku! Najzad!

4 mišljenja za “Refik Ahmedinović dobro uči “posao” od Tasima Kučevića! Aferim!

 1. edinameskovic

  To je dio balkanskog pa i bosanskog mentalnog sklopa! Tući ženu, to je fora, običajno pravo u nas!
  Ima ona stara izreka: “Tuci je svaki dan! Ako ti ne znaš zašto je tučeš, ona će znati!”
  I, kažeš velika kazna… hm…. 😦

 2. taboovoice Autor članka

  Rijetko sam se tukao i sa muškarcima u kvartu dok sam bio mlađi. Ako je trebalo mlatnem dvojicu, trojicu i znalo se ko je car na kojem polju! Tako da me više nisu dirali ali dići ruku na ženu, žensko dijete (pa i muško, naravno) to je već HARAM!
  Da bog da mu se osušile. Eto! Ruke a i ćuna 😀
  Ne dirno ON više žensko nikad u životu!
  Ićićićićićićićići….

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s