LIMENKA


Gradska ćevabdžinica “LIMENKA” Peta decenija sa Vama…

limenka14
Moto je ovog ugostiteljskog objekta, koji od daleke 1961. godine svakodnevno uspijeva održati status jednog od rijetkih ugostiteljskih objekata sa prefiksom “najbolje kvalitete i usluge”! Objekat koji na glavnoj prometnici grada  Tuzle danas plijeni svojom ljepotom, uslugom, postao je sinonim i obilježje za svakog putnika namjernika te domaće stanovništvo, koje se ne smije zaboraviti. Mislim da rijetko koji tuzlak/tuzlanka nije barem jedno sjeo i pojeo ukusne ćevape u ovome objektu!

Priznata i ugledna “LIMENKA” je objekat gdje ćete kao nigdje drugdje sresti goste iz svih bivših, danas samostalnih država ex-Juge i  Balkana ali ne mali broj i stranaca, koji kako sami kažu, žele na jedinstvenom mjestu i u jedinstvenoj atmosferi te uz kvalitetnu uslugu, probati pravi bosanski ćevap.

Otvorivši objekat vrijedan svake pažnje a kroz godine rada i uzajamnog poštovanja, preminuli Nešfet Rufati, obavezu nastavka tradicije ostavio je sinovima Dževatu i Enveru, unuku Tariku, sestri Muhabiji i sestrićima Rizahu i Adnanu. Zajednički, postali su simboli uslužnosti kakve danas rijetko ima. Svoj način rada prenose i dalje će prenositi na više zaposlenih u ovom kolektivu.

limenka27

Za svojih 50-tak godina postojanja “LIMENKA” je kao kolektiv dobila niz priznanja, koja su samo još jednom pokazala i dokazala trajnu opredjeljenost poslovodstva ove kuće da se bez obzira na sve drugo uvijek slijedi pravac “osmijeh na licu gosta je dokaz uspijeha i kvaliteta kuće”.

Bosanski duh gostoprimstva, protkan istorijskim aspektom odvažnosti bosanske tradicije, “LIMENKU” je svrstao i to zasluženo u “tradicionalne vrijednosti grada Tuzle”!

4 mišljenja za “LIMENKA

  1. taboovoice Autor članka

    Kod samog kompleksa slanih jezera i slapova – Pannonica! Znači, u pola čaršije kod velikog parka, nedaleko od čuvene KAPIJE! Kapije kao sastajališta mladih ali kapije i kao mjesta stradanja nedužnih civila u ratu!
    Nema toga iz Tuzle ili okoline ko ovdje nije makar jednom pojeo ćevape! Objekat nije uvijek ovako izgledao ali ako nađem starije slike postavit’ ću ih! Možda i jesi bila ovdje ali u starijem objektu pa se i ne sjećaš! 😐

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s