Pismo “bratku” bosanskom Srbinu!


Poslao si mi ovo!

 

…дођите, да нам будете комшије, има мјеста у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ … дочекаћемо вас пршутом и шунком,свињском наравно, шљивовицом препеченицом и тврдошким вином! A ко не буде знао пјевати химну БОЖЕ ПРАВДЕ, мораћемо га вратити одакле је дошао али кад замези, да не идe гладaн!…

 

Eeee.. pa da ti odgovorim… (nabešao sam ti se na nekoliko foruma pa nek i raja vidi!)
 
 U primitivizmu si prevazišao i samog sebe.Pun si nekih ideja o “ćeranju”, “isćerivavanju” i tako to!

 Doduše na “ekavskom jeziku” da sakriješ vukojebinu iz koje si šljegao. ŠLJEGAO-tvoj izraz (nije moj!)

 

Jel de?! I ti se stidiš što si iz zemlje Bosne! Tzv. “bosansko vlašče”!!!

Onaj krmeljan kojeg smo učili u srednjoj školi da se noge moraju prati. Onaj što se uvijek gurao u autobus, onaj što nikad nije znao pozdraviti starije i koji je profesoru govorio na “ti”!!!

 Onaj što je pio na veresiju, grebao se za cigare i lagao da je prčio ovu ili onu a u stvari jebavo koze kad ode djedu i babi (ocu!) na selo oooklen je i šljegao. Ovo OOKLEN je tvoja riječ. Nije moja! Kad i zašto nauči “ekavski jezik” ostaće enigma.

 I sad si kao odrasli dripac, svjestan svega, sebe kao takvog, dakle nečovjeka, koljača ,djecoubice, pljačkasa i silovatelja, otimača imanja i nekretnina te najzad tvorca nakazne RS…

 Svako ko se udružio u zločinački poduhvat stvaranja zločinačke RS je dovoljno kriv za doživotnu robiju a oni koji to i javno proklamuju –dvostruko!!!

 …On kao takav ne osjeća stid ni krivicu ali daje sebi za pravo da boljeg od sebe pljuje.Znamo kako prolazi onaj ko pljuje iznad sebe, zar ne? Svi sem kenjca.
A kenjcu puna usta uvreda i kvazi argumenata koje on sebi i drugima, kao on, servira, kad “srbuje”…

 Ponosiš se sa srpskom istorijom? Jel’ i Hag dio novije srpske istorije? S tim se samo budala može ponositi. Kad za koju godinu Biljana izađe iz zatvora vodi je kući pa se ponosi s njom. Napravi joj spomenik.

 

Ali sramota osta za cijeli život. I njemu i njegovoj porodici!

Kako da mu se unuk (ako ga ima), negdje pohvali, kao “znate, moj deda je ratni zločinac”. Bruka i sramota. U šta je godine i one sijede sprčio. U šta mu život prođe. To nije obična glupost, to je kosmička (“vaseljenska”) glupost!!!

 Da je pameti, BH Srbi bi ga (svog bosanskog Srbina), sami optužili za najveće etničko čisćenje BH Srba u njihovoj istoriji koje je lično on organizovao.

Slučajno sam negdje naišao na plan razvoja grada Istocnog Sarajeva do 2000. godine gdje se predviđa podzemna željeznica, stadion od 100 000 ljudi (poput beogradske Marakane), pozorišta , kina, sportske dvorane, bazeni. Od svega toga je bila započeta jedna sportska dvorana na Palama koja i dan-danas stoji nedovršena kao spomenik ljudskoj gluposti. A cijelo tzv “istočno Sarajevo” nema danas ni jedan javni WC a htjeli su podzemnu željeznicu kao u Beogradu (koji je takođe nema).

 

…Balašević kaže u jednoj pjesmi:”Tako to biva kad se previše sniva a stvarno se malo zna” …

 A ljudske gluposti nikad dosta!!!

 p.s.

Moja je misija da takvima kao ti “ne dam mira” na kugli zemaljskoj!

 

(nastavit’ ću…)

3 mišljenja za “Pismo “bratku” bosanskom Srbinu!

  1. Povratni ping: 5000 « BOSNARIJE

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s