dernek.ba … bosansko čudo


Dok su studnenti Adnan B. i Emir P. prije koju godinu i kusur sjedili uz kafu u jednoj od sarajevskih bašti, rodila se ideja da pokrenu web-stranicu kojoj će glavni cilj biti zbližavanje i druženje. Stranicu su nazvali dernek.ba  i za pola godine postala je jedna od najposjećenijih u BiH….
Ovom dvojcu nešto kasnije se pridružio i Zlatko Dugandžić kao marketing-menadžer stranice.

Kažu nam da stranicu dnevno posjeti više od 60.000 korisnika (?!) a trenutno registriranih ima više od …ajd nebitno sad! dernek_logo

E sad. Bosanci ne bi bili bosanci kad ne bi bili zavidni i nasjedali na rekla-kazala komentare! Od basnoslovnih transfera za prodaju tog istog portala (spominje se cifra od pola miliona €) pa do skorog “pada” istog!

Bilo kako bilo, nove generacije klinaca i klinceza i dalje pohode ovaj portal i žele biti viđeni makar u sajber svijetu. Virtualno. Prema mojim informacijama, sajt nije ‘opao’. Čak je i napredovao. Možda ne toliko žestoko kao u vrijeme buma ali ipak napreduje. Ma ko bio vlasnik, ma kako bile žestoke kritike za sajt koji graniči sa neukusom i blagom erotikom (da ne kažem pornografijom) on ipak napreduje.

Bosanci i hercegovci su uvijek bili poslovni ljudi. Ne zamjerite vlasnicima ovog portala. Kako god bilo ovo je ipak presedan na ovim našim BiH prostorima. Pozdravljam ovaj njihov projekt. Možda malo žalim što ja kao matorac baš i nemam šta tražiti na ovakvom portalu. Nema veze. Velika je avlija zvana “Internet”.

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s